-->

Yksi suosikeistani - Family Man

Meillä jokaisella löytyy suosikkielokuvia, joita emme välttämättä mainitse kun meiltä kysytään lempielokuvia. Nämä ns. "häpeälliset nautinnot" jätetään kertomatta siitä yksinkertaisesta syystä, että ne kertovat ehkä enemmän itsestäsi kuin vakiovastaukset: Tuulen Viemää, Citizen Kane, Pulp Fiction. Varsinkin elokuvaharrastajalle saattaa olla vaikea myöntää että lempi Batman onkin Batman Forever tai kaikkien aikojen paras komedia on Scary Movie 3. Nyt aion kuitenkin paljastaa ensimmäisen omista "guilty pleasure"-elokuvistani. Tässä se tulee...

Family Man tuli teattereihin Amerikoissa vuoden 2000 joulusesonkiin ja Suomessa alkuvuodesta 2001. Näin elokuvan ensimmäisen kerran teatterissa ja sen jälkeen olen katsonut sen videolta ja DVD:ltä varmaan kymmeniä kertoja. Elokuvassa viehättää monikin asia, mutta aloitetaan näyttelijöistä. Olen ollut Nicolas Cage:n fani 90-luvun puolesta välistä, jolloin miehen elokuvat Leaving Las Vegas, The Rock ja Face/Off tekivät lähtömättömän vaikutuksen. Elokuvan naispääosan Tea Leoni puolestaan tuli tutuksi Bad Boys elokuvasta. Ja Leoni ei ole koskaan ollut kauniimpi kuin tämän elokuvan Kate Reynoldsina. 

"A little flirtation is harmless but you're dealing with fire here. The fidelity bank and trust is a tough creditor. You make a deposit somewhere else, they close your account - FOREVER."


Elokuvan tarina muistuttaa paljon Frank Capran elokuvaa It's a Wonderfull Life. Tässäkin elokuvassa "enkeli", jota näyttelee Don Cheadle, näyttää Cagen roolihahmolle Jack Campbellille, millainen hänen elämänsä olisi saattanut olla. Niinpä jouluaattoaamuna rikas, sinkku playboy herää vaimonsa vierestä, kahden lapsen ja koiran ympäröimänä. Elokuvan kuluessa Jack tajuaa että hänen elämässään tekemät valinnat eivät ehkä olletkaan niitä oikeita.

Family Man on todellinen hyvän mielen elokuva, joka kuitenkin monessa kohdassa nostaa myös palan kurkkuun. Tämä on kuitenkin minulle se elokuva joka jättää joka kerta tunteen, että kyllä kaikki vielä järjestyy. Ja että kyllä maailma onkin vaan kaunis ja ihana paikka kaiken kaaoksen takana.

Tänä jouluna Family Man sujahtaa varmasti DVD-soittimeen, taas kerran.
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »