-->

Ghost Writer (2010) Elokuva-arvostelu

Roman Polanskin uusin elokuva Ghost Writer kertoo tarinan englantilaisesta haamukirjailijasta (Ewan Mcgregor), joka saa tehtäväkseen saattaa päätöksen Britannian edellisen pääministerin Adam Langin (Pierce Brosnan) muistelmat, kun alkuperäinen kirjoittaja kuolee epäilyttävissä olosuhteissa. Valtakautensa jälkeen Lang on muuttanut asumaan saarelle New Yorkin edustalle, niinpä nimetön haamukirjailija matkustaa Yhdysvaltoihin. Kesken haastatteluprosessin Langia kuitenkin syytetään sotarikoksista ja haamun löytämät todisteet asettavat kyseenalaiseksi Langin toimet pääministerikauden aikana.

Robert Harrisin romaaniin perustuva Ghost Writer on mielenkiintoinen elokuva, alku on mielenkiintoinen, juoni on mielenkiintoinen, hahmot ovat mielenkiintoisia. Kuitenkin jossain vaiheessa elokuvaa tuntuu että näitä mielenkiintoisia asetelmia ei kertakaikkiaan lunasteta. Juuri kun odotat, että tämä hyvä elokuva muuttuu loistavaksi, se junnaakin vain paikallaan. Paljastuksia tulee todella verkkaiseen tahtiin ja siitä syystä niiden teho vähenee huomattavasti. Jopa loppuratkaisu tuntuu vain tapahtuvan, missä shokki, missä draama?


Visuaalisesti elokuva näyttää loistavalta ja Pawel Edelman on onnistunut tuomaan saariston karun kauneuden osaksi tarinaa.

Elokuvan näyttelijäkaarti koostaa tutuista nimistä Ewan Mcgregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Cattrall ja Tom Wilkinson jotka kaikki hoitavatkin roolinsa kunnialla. Ewan Mcgregor kaivaa roolistaan irti pieniä häivähdyksiä tarvittavaa paranoiaa, mutta voi vain kuvitella mitä Edward Norton tai Johnny Depp olisi saanut roolissa aikaiseksi. Parhaiten elokuvasta jää mieleen kuitenkin Langin vaimoa näyttelevä Olivia Williams, joka on tuttuun tapaansa loistava. Hauska oli myös nähdä cameo-roolit Timothy Huttonilta ja kaljulta Jim Belushilta.

Ghost Writer olisi voinut olla yksi vuoden parhaita elokuvia, niin paljon siinä on hyvää, mutta, mutta...Jokin siitä jää puuttumaan...


***


Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »