-->

Karate Kid (2010) Elokuva-arvostelu

1984 julkaistu John G. Avildsenin ohjaama alkuperäinen Karate Kid-elokuva oli jättimenestys joka toimii edelleen hyvänä tyyppiesimerkkinä 80-luvun menestyselokuvasta. Miten siis toimii elokuvan siirto uudelle vuosituhannelle, internetin aikaan? Sitä lähtivät yrittämään ohjaaja Harald Zwart apunaan Jackie Chan ja Will Smithin poika Jaden Smith.

Tarina on pääpiirteiltään sama. Nuorukainen muuttaa asumaan uuteen paikkaan yksinhuoltajaäitinsä kanssa ja tuntee olevansa kuin kala kuivalla maalla. Toki silloin elämään astuu vielä unelmien tyttö ja ilkeä kiusaaja, joka käyttää taistelutaitojaan terrorisoidaakseen päähenkilön elämää. Onneksi apuun saapuu erilainen isähahmo, joka nyt sattuu olemaan super karateka...(tai kung-fu mestari...) Siinä missä alkuperäinen elokuva käsitteli Daniel Sanin teini-angsteja, uuden elokuvan tähti on vasta teini-iän kynnyksellä. Miljöö on myös vaihtunut, sillä Jaden Smithin esittämä Dre Parker muuttaa Kiinaan siinä missä alkuperäisessä oltiin Kaliforniassa.

Alkuperäisen elokuvan suurin tähti oli tietenkin Mr Miyagi, Pat Moritan näyttelemänä. Ja ikävä kyllä edesmenneen herra Moritan saappaat ovat liian suuret jopa Jackie Chanin täytettäväksi. Chanin näyttelemä mr Han on kuin kalpea kopio alkuperäisestä ja missään vaiheessa ei oikein käy ilmi välittääkö Han uudesta oppilaastaan vaiko ei.

Ralph Maccion Daniel oli puolestaan täysin erilainen nuori mies kuin Smithin Dre. Jaden Smithin näyttelemän Dre Parkerin karatekyvyt näyttävät kyllä uskottavimmilta kuin laihan kalpean Danielin, mutta kyllä Ralph Maccio roolistaan sai enemmän tunteita irti. Unelmien tyttöä näytteli alkuperäisessä elokuvassa Elisabeth Shue ja uudessa versiossa WenWen Han.

Alkuperäisen elokuvan suurena ystävänä 2010 - vuoden Karate Kid vaikuttaa todella keskinkertaiselta. Oikeastaan millään osa-alueella se ei pääse lähellekään alkuperäistä. Jackie Chan on suuri pettymys, Jaden Smithissä on aineksia, mutta tämä oli nuorukaiselle ihan väärä elokuva. Tarina soljuu eteenpäin kohti loppuratkaisua ilman suuria ylä- ja alamäkiä ja kun se loppuu niin tulee vain olo että tässäkö se nyt oli...No, siinä se uusi Karate Kid nyt oli.

**


Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »