-->

Easy A (2010) • Elokuva-arvostelu


Minun täytyy ihan alkuun myöntää yksi asia. Minä pidän teinikomedioista, niiden sisältä helppo ja usein yltiöpositiivinen maailmankatsomus on minusta virkistävää, olen esimerkiksi katsonut American Pie elokuvien kaikki jatko-osat leveä hymy kasvoilla. Minä pidin myös Easy A:sta, mutta kumma kyllä, ihan eri syistä.

Easy A:ssa Emma Stonen esittämä Olive on aluksi tuntematon suuruus. Kukaan ei tiedä kuka on Olive. Mutta kun Oliven keksimä tarina neitsyyden menetyksestä pääsee juorupiireihin, tulee Olivesta yhtäkkiä kaikkien tuntema. Varsinkin koulun uskovaiset piirit paheksuvat Oliven käytöstä. Kun hän tämän jälkeen vielä päättää auttaa homoystäväänsä uskottelemalla muille olevansa tämän tyttöystävä, on soppa valmis.

Easy A on nokkela elokuva, ja suurin syy siihen on pääosan esittäjä Emma Stone. Stone on nimittäin ilmiömäinen. Hänen esittämänsä Olive on täysi hahmo, jonka kokemat tunteiden ylä ja alamäet tuntee katsojakin. Nimensä Easy A saa Nathaniel Hawthornen kirjan Tulipunainen Kirjain tavasta kirjailla tulipunainen A aviorikkojan vaatteisiin. Sen päättää tehdä elokuvan Olivekin, tosin vain osoittaakseen ihmisten suvaitsemattomuuden.

Kuten alussa sanoin, pidän teinikomedioista, mutta tässä elokuva-arvostelussa suosittelen Easy A elokuvaa kyllä ihan kaikille, riippumatta siitä kuinka hyvin perusmättökomediat yleensä uppoavat.

****
Suoraan sanottuna:
Nerokas ja nokkela teinikomedia jonka pääosassa loistaa Emma Stone.
IMDB
Arvion julkaisupäivä: 01/05/2011
4 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »