-->

Itse Ilkimys - Despicable Me (2010) - Elokuva-arvostelu

Joskus sitä muistelee aikaa jollain ainoat animaatio-elokuvat, jotka pääsivät elokuvateattereihin asti olivat Disney-elokuvia. Nykypäivänä tätä on vaikea kuvitella kun tuntuu, että vähintään joka kolmas ensi-ilta elokuva on 3d animaatio. Mutta mikäs näitä katsellessa, varsinkaan näin mallikkaasti toteutettuja kuin Itse Ilkimys.

Itse ilkimys kertoo tarinan suurrikollisesta Gru:sta, joka on hilpeine apureineen toteuttanut lukuisia mahtipontisia rikoksia, jotka ovat pitäneet hänet kuuluisana. Mutta kun Gru saa kilpailijan Vectorista, nuoresta suurrikollisen alusta, hän joutuu turvautumaan kaikkien aikojen megalomaanisimpaan juoneensa: Hän on päättänyt varastaa kuun taivaalta. Toteuttaakseen juonen Gru adoptoi orpokodista kolme tomeraa tyttöä. Elokuvan kuluessa Gru huomaa, että ehkä hänen tärkeysjärjestyksessään saattaa kuitenkin olla korjaamisen varaa...


No myönnetään, juoni ei ehkä ole ihan sieltä omalaatuisimmasta päästä, mutta toteutus on sen sijaan huippuluokkaa. Graafisesti elokuva on näyttävä ja juuri sopivan omaperäinen. Myös elokuvan ääninäyttelijät loistavat varsinkin alkuperäisessä versiossa jossa Steve Carrel (Gru), Jason Segell(Vector) ja Russell Brand (Dr. Nefario) tekevät loistavat roolit. Dubatussa versiossa pääosissa ovat mm. Ville Haapasalo, Kristiina Brask, Reino Nordin, Pertti Sveholm, Rinna Paatso, Leena Uotila.

Kyllä se on totta: muutkin kuin Pixar tai Dreamworks pystyvät tekemään hauskan, hyvännäköisen ja koskettavan animaatioelokuvan. Sillä Itse Ilkimys on juuri sitä. Ja Steve Carell, lisää hauskoja dubbauksia, kiitos.

****

Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »