-->

Mitä tapahtui Nicolas Cagelle?

Vuosi on 1996, Nicolas Cage on juuri pokannut Oscar-patsaan loistavasta suorituksestaan Mike Figgisin elokuvassa Leaving Las Vegas. Hänen epätoivoinen ja viinanhöyryinen roolisuorituksensa miehenä joka menee Las Vegasiin juomaan itsensä hengiltä on jotain uutta tältä ennemmin komedioista tutuksi tulleelta Coppolan suvun jäseneltä. Mieshän osaa näytellä. Toiveet ovat korkealla yleisön odottaessa herran Cagen seuraavaa elokuvaa.

Vuonna 1996 Cage tekee vain yhden elokuvan. The Rock - Paluu helvettiin on omassa genressään huippuelokuva, jossa Cage parinaan Sean Connery joutuu murtautumaan sisään maailman turvallisimpaan vankilaan. Seuraava vuosi tuo mukanaan elokuvat Con Air - lento Vapauteen, joka kasvattaa Cagen suosiota toimintaelokuvien tähtenä sekä John Woon ohjaaman Face Off:in. Face Off on myöskin loistava elokuva, jossa Nicolas Cage pääsee revittelemään John Travoltan kanssa tarinassa jossa erinäisten vaiheiden jälkeen rikollinen ja poliisi saavat toistensa kasvot.

Voidaan sanoa, että Cage selviytyi "Oscar-krapulastaan" paljon paremmin kuin useat näyttelijät, ketään nimeämättä (no miten olis Halle Berry...) Mutta sitten se alkoi, pienimuotoinen alamäki. Vuosien 1998-1999 aikana Nicolas Cage pääsi näyttelemään sellaistenkin ohjaajien kuin Brian De Palma ja Martin Scorsese elokuvissa, mutta tuloksina oli vain kohtalaisia elokuvia ( Snake Eyes ja Bringing Out the Dead ).

Vuosi 2000 toi mukanaan pettymyksen elokuvan Puhallettu 60 sekunnissa muodossa sekä erittäin positiivisen yllätyksen Family Manissa (josta löytyy lisää juttua "Family Man"). Jatkoa seurasi hirvittävän Kapteeni Corellin Mandoliinin muodossa. Tässä kohtaa minulla olivat jo odotukset laskeneet aika matalalle seuraavien Nicolas Cage - elokuvien suhteen, joten Windtalkers-elokuva meni ohi olankohautuksella...Niinpä niin.


Ennen totaalista uppoamistaan Hollywoodin tusinaleffojen suohon, koki Cage vielä pienimuotoisen renesanssin jonka aikana syntyivät elokuvat Adaptation, Pelimiehet, National Treasure ja Lord of War. Ikävä kyllä tämä jäi väliaikaiseksi ja Lord of Warin jälkeen Cagen roolisuorituksista on paria poikkeusta lukuunottamatta puuttunut se jokin.

Harvemmin kadun elokuvan katsomista mutta sellaisen reaktion minussa ovat herättäneet liian monet Nicolas Cagen vuosien 2005-2010 tekemät elokuvat. Vai mitä sanotte elokuvista: Säämies, Wicker Man, Ghost Rider, Next, Knowing ja viimeisimpänä The Sorcere's Apprentice - Noidan oppipoika. Ja ne poikkeukset jotka vielä pitävät pienen toivon liekin elossa Nicolas Cagen suhteen: Paha Poliisi - Määräsatama New Orleans ja Kick Ass.

Seuraavan Nicolas Cage elokuvan suhteen minulla ei ole kovin suuria odotuksia, elokuva jonka nimi on Drive Angry 3D, ja jonka julisteessa Cage istuu auton ratissa kasvoillaan ilme...en edes tiedä mikä ilme...tuskin tulee palauttamaan nuoruuteni lempinäyttelijää...
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »