-->

The Town (2010) - Elokuva-arvostelu

Hollywoodissa on jo pitkään ollut perinteenä että jokaisesta näyttelijäsukupolvesta löytyy myös yksi ohjaajalupaus. Clint Eastwood, Robert Redford, Kevin Costner ja nyt listaan voidaan lisätä myös nimi, joskin yllättäin, Ben Affleck. Jo Affleckin ensimmäinen ohjaus Gone Baby Gone oli hyvä elokuva, mutta The Townilla Affleck nostaa itsensä edellämainittuun sarjaan.

The Town sijoittuu Bostoniin, Charlestownin kaupunginosaan, jossa tehdään eniten pankkiryöstöjä maailmassa. Niinkuin elokuvan yhdessä kohtauksessakin sanotaan, The Townissa pankkiryöstöön tarvittavat taidot siirtyvät isältä pojalle. Näin on käynyt myös Affleckin esittämälle Doug MacCraylle, jonka toiveet rehellisestä elämästä ovat kaatuneet jääkiekkouran kariuduttua. Yhdessä parhaan ystävänsä Jemin (loistavan roolin tekevä jo Hurt Lcokerissa vakuuttanut Jeremy Renner) ja jenginsä kanssa Doug ryöstää pankin ja Jemin äkkipikaisuudessaan ottama panttivanki Claire (Rebecca Hall) muodostautuu ongelmaksi. Hänkin nimittäin asuu Charlestownissa. Kun Doug tutustuu Claireen saadakseen selville, ettei nainen tiedä mitään raskauttavaa, hän rakastuu tähän ja ristiriita rakkauden ja rikollisen elämän välillä on valmis...


Enpä olisi uskonut että joskus kirjoitan seuraavan lauseen elokuva-arvosteluun, mutta jos Ben Affleckin näyttelijänlahjat ovat tähän asti aiheuttaneet sinulle epämiellyttäviä reaktioita, niin nyt on aika antaa miehelle vielä yksi mahdollisuus. Affleck näyttelee Dougia juuri sopivan alavireisesti ja saa osoitettua miehen tunnetiloja uskottavasti. Elokuvan parhaat näyttelijäsuoritukset nähdään kuitenkin Jeremy Renneriltä, jonka näyttelijäsuoritus Jeminä jatkaa miehen loistavien roolien sarjaa sekä Rebecca Hallilta joka näyttelee Clairea.

The Town on ehdottomasti yksi vuoden 2010 parhaita elokuvia. Jääkäämme siis mielenkiinnolla odottamaan Affleckin Benin seuraavaa ohjaustyötä.

****
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »