-->

Due Date - Laskettu Aika (2010) - Elokuva-arvostelu

Due Date on ohjaaja Todd Philipsin kuudes kokopitkä elokuva ja se sopii kyllä miehen filmografiaan kuin nyrkki silmään. Edelliset elokuvat mieheltähän ovat road-movie komedia Road Trip, fraternity-komedia Old School, uusintaversio Starsky ja Hutch, School for Scroundels ja Hangover - Kauhea Kankkunen.


Due Date eli suomeksi Laskettu Aika sisältää huiman määrän elementtejä näistä edellisistä elokuvista, mukaanlukien cameo roolin ohjaajalta itseltään. Pääosaan on myös valikoitunut Hangoverissa itsensä läpi lyönyt Zach Galifianakis, joka pääsee jälleen verryttelemään komedialihaksiaan, tällä kertaa aisaparina on Robert Downey Jr.

Laskettu Aika kertoo kahdesta erilaisesta miehestä, joilla on molemmilla tarve päästä Los Angelesiin. Robert Downey Jr:in näyttelemä Peter Highman on  kontrollifriikki arkkitehti jolla on todella lyhyt pinna ja vaimo viimeisillään raskaana. Galifianakis esittää juuri isänsä menettänyttä näyttelijäksi aikovaa tolloa, jonka ainut ystävä on mukana kulkeva Sonny - koira. Jouduttuaan epähuomiossa lentokieltolistalle, miehet ovat pakotettuja ajamaan läpi Yhdysvaltojen kokien autoreissun, jolta ei ei kommelluksia puutu.

Elokuva on räävitön, ennalta arvattava ja rimanalitus monella muullakin tapaa. Robert Downey Jr:in hahmo on idiootti ja Galifiankis muuten vaan ärsyttävä. Vitsejä kyllä tulee kuin liukuhihnalta, harmi vaan että suurin osa niistä mäsähtää lattialle. Lopun pakollinen sentimentaalinen osuus taas tapahtuu pakotetusti, huolimatta elokuvan aiemmista tapahtumista. Odotukset eivät olleet ihan katossa, mutta pettymys tämä elokuva silti oli.

*
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »