-->

Autot 2 - Cars 2 - (2011) - Elokuva-arvostelu

Autot 2 on täällä. Vihdoinkin. Kuten sanoin jo yhdessä vanhassa postauksessa: Autot 2 on ollut minulle yksi vuoden odotetuimpia. Ja nyt se on nähty :) Seuraavassa elokuva-arvostelu elokuvasta Autot 2 - Cars 2.

Autot (Cars) elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2006 ja poikkesi Pixarin aiemmasta tuotannosta siinä, että se ei ollut täysin kriitikoiden mieleen. Siinä missä lähestulkoon kaikki edelliset Pixar-elokuvat olivat keränneet säkillisen viiden tähden arvosteluja, Autot elokuvaa pidettiin vain "hyvänä" elokuvana. Elokuvayleisö oli kuitenkin eri mieltä, varsinkin se todellinen kohderyhmä, eli alle 10-vuotiaat lapset. Salama Mcqueenistä ja hänen ystävistään tuli todellinen ilmiö joka ulottui leluista vaatteisiin. Niinpä olikin selviö, että elokuva tulee saamaan jatko-osan. Ja nyt se on saapunut, Autot 2 - Cars 2.

Autot 2 jatkaa tarinaa Salama Mcqueenista, kilpa-autosta joka edellisessä osassa löysi itsensä ja paljon uusia ystäviä eksyessään Syyläri - Cityyn. Nyt on neljäskin Piston Cup voitettu ja Salama on saapunut takaisin kotiin, Martin, Sallin ja muidenkin ystäviensä iloksi. Salama saa kuitenkin kutsun osallistua World Grand Prix - kilpailusarjaan, jossa selviäisi kuka on maailman paras kilpa-auto. Salama pyytää Martin mukaansa Euroopassa tapahtuvalle kiertueelle, ja seikkailu saa alkunsa. Japanissa Martti sekoitetaan salaiseen-agenttiin, ja juoneen jossa rämä-autot yrittävät "valloittaa maailman".

Pixar osaa asiansa, sen verran täytyy sanoa heti alkuun. Visuaalisesti Autot 2 on yksi vuoden tapauksia. Uskomattoman kauniisti, yksityiskohtaisesti ja kekseliäästi toteutetut Euroopan kaupungit ovat todella ilo silmälle. Yhdellä katsomalla näkee vain pienen osan Pixar-elokuville tyypillisistä pikkuvitseistä ja kunnianosoituksista joita on ripoteltu joka kuvaan.

Ja tarina...No, se on riittävä tuottamaan tarpeeksi hauskoja tilanteita ja viemään tarpeeksi kauniisiin paikkoihin. Ja näistä paikoista Autot 2 elokuvan animaattorit ovat ottaneet kaiken irti. Tarinan päähenkilö on tällä kertaa Martti. Ja niin hauska hahmo kuin Martti onkin, on elokuvan juoni ehkä hitusen liikaa hänen harteillaan.

Varoituksen sanana, elokuvan yksi juoni on James Bond tyylinen agenttiseikkailu, jossa on myös paljon aseita ja räjähdyksiä... Ja se ei pakosta sovi ihan kaikkein pienimmille...

Autojen ääninä kuultiin mm. Sami Uotila ja Heikki Silvennoinen. Heikki Silvennoisen Martti on elokuvan SE hahmo ja Silvennoinen hoitaa hommansa lähestulkoon yhtä hyvin kuin alkuperäisessa Martin vuorosanat hoitanut Larry the Cable Guy.

Autot 2 kaksi ei ole loistava elokuva, mutta varsinkin lapselle se on loistava elämys. Ja jos aikuinen pystyy kokemaan pienen osankin tuosta lapsenomaisesta ilosta, voi onnitella itseään.

***

Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »