-->

Bad Teacher (2011) Elokuva-arvostelu

Bad Teacher l. Paha Opettaja on uusin tulokas nykyään niin suositussa vähän särmikkäämpien komedioiden sarjassa. Pieruhuumorielokuvien jälkeläinen ei ole edeltäjäänsä yhtään järkevämpi tapa tehdä komediaelokuvia. Siinä missä Hangover - Kauhea Kankkunen oli vielä ihan hupaisa sekoiluelokuva, ovat sitä seuranneet yritykset olleet aika jyrkkää alamäkeä.

Bad Teacher kertoo tarinan opettajasta, pahasta opettajasta, jota ei paljon lapsukaisten oppiminen tai ongelmat kiinnosta. Elizabeth Halseyn on tarkoitus on tehdä vuosi opettajan töitä ja päästä rikkaisiin naimisiin nauttimaan seurapiirivaimon elämästä. Tämä suunnitelma kuitenkin menee mönkään ja tämä opettaja joutuu palaamaan takaisin töihin. Onneksi hänen loistava ideansa kerätä rahat silikoneihin pitää hänet kiireisenä. Tottakai isoilla tisseillä pääsee rikkaisiin naimisiin. Ja toki lapsetkin alkavat kiinnostaa kun opettaja kokee oman, elokuvalle pakollisen moraalisen oppituntinsa.

En tarkoituksellakaan maininnut elokuvan pääosan esittäjää tässä kohdassa, sillä se paremmin osoittaa elokuvan juonen typeryyden ja kliseisyyden. Mutta sillähän ei ollut merkitystä elokuvan mainonnassa. Sillä tämä elokuva on Cameronin Diazin nimellä ratsastava tekeles. Cameron Diaz on se Bad Teacher. Ikävä kyllä
Diazin yritys hauskuttaa yleisöä hahmollaan kaatuu alkumetreistä lähtien. Elokuva odottaa katsojan oppivan pitämään Diazin hahmosta. Mutta miksi? Hänessä ei ole mitään sellaista josta katsoja voisi pitää, ei edes niitä isoja tissejä. Ja elokuvan muukaan näyttelijäkaarti ei vakuuta. Toki Justin Timberlake tuskin vieläkään ansaitsee näyttelijän arvonimeä. Yleensä niin loistava How I Met Your Mother sarjasta tuttu Jason Segelkään ei ole parhaassa vedossa.


Elokuvan ohjaaja Jake Kasdan on aiemmin ohjannut elokuvat Walk Hard ja Orange County. Hän on myös toiminut ohjaana kulttisarjassa Freaks and Geeks. Judd Apatowin opit eivät ole ihan menneet perille, sillä tämän elokuvan hahmoista ei välitä yhdestäkään, missään vaiheessa.

Ja ne hauskat kohdat...Oliko niitä...? Ei ehkä se ajatus jonka haluaa komediaelokuvan katsottuaan kohdata...


*

Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »