-->

Crazy, Stupid Love (2011) - elokuva-arvostelu

Jos Crazy Stupid, Love - Hölmö hullu rakkaus elokuvaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se sana varmaankin epätasainen. Yksi tähän johtavista syistä on se, että elokuva yrittää olla liikaa asioita samaan aikaan. Romanttinen draamakomedia kuulostaa genrenäkin jo niin epämääräiseltä, joten ei ole ihme, että elokuva ei tunnu koherentilta kokonaisuudelta.

Crazy, Stupid, Love - elokuvan päähenkilö on Steve Carellin esittämä Cal Weaver. 40-kymppinen perheenisä jonka näennäisen täydellinen esikaupunkielämä muuttuu kertaheitolla kun hänen vaimonsa (Julianne Moore) kertoo tahtovansa avioeron. Kiltti ja kunnollinen Cal yrittää aloittaa elämänsä uudelleenkokoamisen läheisestä yökerhosta, vain huomatakseen, että säännöt joilla hän pelasi naisrintamalla 25 vuotta sitten, ovat muuttuneet. Kun hän ystävystyy Ryan Goslingin esittämän naistenmiehen kanssa, alkaa kaataminen kuitenkin luonnistua... Carellin, Mooren ja Goslingin lisäksi elokuvan näyttelijöinä nähdään mm. loistavassa Easy A:ssa näytellyt Emma Stone ja pikkuroolissa Kevin Bacon.

Crazy, Stupid, Love - Hullu hölmö rakkaus on elokuva josta haluaisi pitää enemmän. Siinä on hauskoja kohtia, siinä on koskettavia kohtia, joissain kohtauksissa se todella tavoittaa rakkauden hulluuden ja hölmöyden. Mutta, joissain kohdissa se on sanomansa vastainen, ehdoton, ennakkoluuloinen, epäaito ja jopa ärsyttävä. Steve Carellin komedianlahjat ovat riittävät, mutta muun tunneskaalan esittäjänä mies jää auttamattomasti muiden näyttelijöiden varjoon. Ryan Gosling tekee hyvän näyttelijäsuorituksen, kuten myös Emma Stone. Heidän kohtauksensa ovat ehdottomasti paras osa elokuvaa, ja jollain tapaa toivoo, että juuri he olisivatkin olleet elokuvan pääpari. Julianne Moore tekee elokuvassa rutiinisuorituksen ja Kevin Baconia käy melkein sääliksi, miksi ihmeessä kaveri suostui mukaan elokuvaan.

Kyllähän tämän elokuvan katsoi, mutta lähinnä siitä jäi mieleen hukattu potentiaali, elokuva olisi voinut olla paljon parempikin.

**
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »