-->

Friends with Benefits - Vain Seksiä (2011) Elokuva-arvostelu

Friends with Benefits - Vain seksiä kuuluu nykyelokuvateollisuuden "kaksin aina kaunehimpi"-kategoriaan. Se on nimittäin juoneltaan hämmentävän samanlainen aikaisemmin tänä vuonna ilmestyneen No Strings Attached - Näin ystävien kesken elokuvan kanssa. Siinä missä jälkimmäistä koristivat Natalie Portman ja Ashton Kutcher ovat Friends with Benefits elokuvan päätähdet 70's Showsta tuttu Mila Kunis ja (ex)-poppari Justin Timberlake. Ja eihän siinä mitään, kyllähän samasta aiheesta voi tehdä useampiakin elokuvia. Esimerkkejä löytyy mm. Armagedon ja Deep Impact ja Antz ja Bug's Life. Monta kertaa kaava on ollut että toinen menestyy paremmin lippuluukuilla ja sitten se toinen on parempi elokuva.

Mutta se vertauksista, puhutaan lisää elokuvasta Friends with Benefits - Vain seksiä. Elokuva kertoo tarinan Dylanista (Justin Timberlake) ja Jamiesta (Mila Kunis), kahdesta kolmekymppisestä New Yorkin vilinässä. Elokuvan alussa headhunter Jamie houkuttelee Dylanin töihin New Yorkiin ja alkaa ystävyys jossa on alusta asti myös pientä ihastusta ilmassa. Erään kostean illan aikana syntynyt ajatus seksin harrastamisesta ihan kaveripohjalta sekoittaa kuitenkin molempien päät ja suhdesotku on valmis.


Elokuvan juoni ei ole omaperäisimmästä päästä, mutta kuljettaa tarinan päähenkilöitä sopivan soljuvasti tilanteesta toiseen. Hieman elämänmakua elokuvaan tuovat loistavat sivuroolit tekevät Patricia Clarkson Jamien huolettomana äitinä ja Richard Jenkins Dylanin muistihäiriöisenä isänä. Jokaisen romanttisen komedian elinehto, eli kemia päänäyttelijöiden välillä ei kuitenkaan välity valkokankaan läpi. Mila Kunis on kieltämättä kaunis kuin kedon kukkanen ja Justinistakin taitavat tytöt tykätä, mutta en kyllä hirveästi välittänyt hahmoista tai heidän suhteestaan. Timberlaken hahmon lapsuuden vaikeudet (mm. änkyttäminen) on ympätty elokuvaan ihan turhaan, tavoitteena inhimillistää Dylanin hahmoa, lopputulos on suorastaan nolo.


Elokuvan seksikohtaukset ja varsinkin puheet ovat sen verran roisia, että Friends with Benefits sai jenkeissä R-luokituksen, kun taas suomessa ikäraja on K-13.

Tästä elokuvasta nauttiminen on erittäin riippuvainen katsojan yleisistä katselutottumuksista. Romanttisen komedian ystävälle elokuva varmasti uppoaa hyvin, mutta muille se on harmitonta viihdettä joka pahimmassa tapauksessa ärsyttää keinotekoisuudellaan. Minulle se oli jotain siitä välistä....

 **
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »