-->

Horrible Bosses - Kaameat Pomot (2011) Elokuva-arvostelu

Horrible Bosses - Kaameat Pomot elokuvan kolme kaverusta ovat kukin aikamoisen tukalassa tilanteessa. Kullekin on sattunut pomoksi sellainen sosiopaatti, ettei pahemmasta väliä. Mikähän olisi tilanteeseen paras ratkaisu. Hei, mites se menikään se Alfred Hitchcockin elokuva, missä kaksi vierasta sopii tekevänsä "toistensa murhat" Heitä mami junasta, just se. Eikun olisiko kuitenkin Muukalaisia Junassa...

Edellä mainittu keskustelu käydään yhdessä elokuvan monista, todella hauskoista kohtauksista. Ja kuten arvata saattaa, tämä puolivitsillä heitetty ehdotus ottaa tuulta alleen ja niinpä elokuvan kaverikolmikko (loistavat Jason Bateman, Charlie Day ja Jason Sudeikis) alkaa suunnittelemaan "kaameiden pomojensa" päivien päättämistä. Kyseisinä pomoina pääsevät revittelemään mustaa huumoriansa seksiaddikti miestennielijä Jennifer Aniston, täyskusipää, vaimostaan vaarallisen mustasukkainen Kevin Spacey ja kultalusikka suussa syntynyt kung-fu narkkari Colin Farrell.

Asiat eivät kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaan (kuka olisi arvannut) ja elokuva polkaisee käyntiin sellaisen mustan huumorin oppitunnin, että sellaista ei ole nähty elokuvissa pitkään aikaan.Horrible Bosses on todella hauska elokuva. Jostain syystä elokuvan huumori upposi minuun kuin adrenaliinipiikki sydämeen. Samanlaista räkänaurujen kavalkadia en ole kokenut sitten erään Sekaisin Marista elokuvan. Jason Bateman on jäätävän hauska porukan selväpäisimpänä heppuna, Charlie Day on juuri niin ulalla asioista kuin hahmonsa tv-sarjassa It's Always Sunny in Philadelphia ja Jason Sudeikis on niin hauska kaveri, että pelkkä katse riittää vitsiksi. Paljoa tästä ei jää myöskään elokuvan pomokolmikko. Jennifer Aniston rivona seksiaddiktina ei voi mennä pieleen. Kevin Spaceytä parempaa näyttelijää ei kusipään rooliin löydy ja Colin Farrell vetäytyivine hiusrajoineen nenä valkoisena haahuilevana wannabe kung-fu mestarina keräävät kukin osakseen riittävän määrän ilkeitä ajatuksia, että pääosakolmikon murha-aikeet ymmärtää.

Elokuvan on ohjannut Seth Gordon joka on ennen Kaameat pomot elokuvaa työskennellyt pääosin tv-sarjojen parissa. Hän on ohjannut jaksoja mm. Modern Familyyn, The Officeen ja Parks and Recreationiin. Hänen edellinen kokopitkä elokuvansa Four Christmases ei ollut kovin hääppöinen, joten näyttää olevan herra Gordonin käyrä ylöspäin...Sillä Horrible Bosses on ehdottomasti vuoden tähän asti hauskin elokuva!

****
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »