-->

Super 8 (2011) Elokuva-arvostelu

Super 8 elokuvan tuottajana on toiminut eräs Steven Spielberg, ja se näkyy. JJ Abramsin ohjaama Super 8 on äärimmäinen kunnianosoitus elokuvan mestarille. Tällaisen elokuvan herra Spielberg olisi voinut tehdä 80-luvulla, ja itse asiassa tekikin, tosin kolmessa eri osassa. Super 8 on kuin ET meets Jaws meets Close Encounters. Ja sehän ei kuulosta ollenkaan pahalta...

Elokuva kertoo tarinan pikkukylän nuorista 70- ja 80 lukujen vaihteessa. He kuvaavat omaa elokuvaa "ohjaajansa" Charlesin kanssa kun sattuvat todistamaan järisyttävän junaonnettomuuden. Sen jälkeen kaupunkiin saapuu armeija ja kaikkea kummaa alkaa sattua. Nuoret alkavat tutkimaan mysteeriä ja oppivat ohessa asioita elämästä.

 Minä pidin Super 8 elokuvasta hurjan paljon, se oli kuin aikamatka 80-luvulle. Kuten sanoin alussa, tämän elokuvan Spielberg olisi voinut tehdä ja laittaa 30 vuodeksi aikakapseliin. Tarina on perinteinen, mutta jollain tapaa elokuvan tunnelma on todellakin kohdallaan. Tuntemattomat lapsinäyttelijät hoitavat osansa loistavasti ja elokuvan aikuisnäyttelijöille ei jää paljoa tehtävää, joskaan ei heidänkään suoritusta hirveästi voi moittia. Jos jotain haukkumista pitää elokuvasta löytää, sen siirappinen sentimentaalisuus saattaa ylittää kyynisen nykyihmisen sietokyvyn.

Super 8 elokuvasta ei edes tahdo hirveästi kertoa muuta, vaan kehottaa katsomaan se. Joten teenpä juurikin niin, Katso Super 8, tällaista elokuvaa et ole nähnyt kymmeniin vuosiin!

****
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »