-->

American Pie: Luokkakokous (2012) Elokuva-arvostelu


Onko siitä jo oikeasti kulunut 13 vuotta kun ensimmäinen American Pie elokuva saapui teattereihin? Vuonna 1999 allekirjoittanut oli aikuisuuden kynnyksellä ja silloin ensi-iltansa saanut American Pie oli täynnä hämmentävän tutun oloisia, "hivenen" hävettäviä tilanteita. Ehkä tämä teki siitä myös yhden vuosituhannen lopun hauskimmista komedioista.


Jatko-osat American Pie 2 ja American Wedding menivät ohi vähän olankohautuksella ja American Pie presents, siis suoraan videolle saapuneet semijatko-osat sujuvasti naureskellen.

American Pie: Luokkakokous kerää taas tutun jengin kasaan juhlimaan. Löytyy Jim ja Michelle (Jason Biggs ja Alyson Hannigan), Stifler (Seann William Scott), Oz ja Heather (Chris Klein ja Mena Suvari), Kevin ja Vicky (Thomas Ian Nicolas ja Tara Reid), Finch (Eddie Kay Thomas) ja porukan porukat Jimin isä (Eugene Levy) ja Stiflerin mutsi (Jennifer Coolidge).

Suurimpaa osaa alkuperäisen American Pie elokuvan näyttelijöistä menestys on sittemmin karttanut ja se onkin varmaan suurin syy miksi oikeastaan koko alkuperäinen cast on palannut tähän jatko-osaan. Ja hyvä että palasivat, sillä elokuvan ei tarvitse kuluttaa aikaa hahmojen esittelyyn vaan tarina alkaa samantien: Luokkakokous palauttaa mieleen vanhat romanssit ja pakottaa miettimään mihin sitä onkaan edennyt nuoruuden jälkeen. Osa on naimisissa, osalla on lapsia ja osa on juuri siinä paikassa mihin high school heidät potkaisi.

Ok, elokuvan juonen voi tiivistää yhteen sanaan: luokkakokous. Mutta se riittää, hahmot ovat riittävän tuttuja, että heistä välittää ja hauskat tilanteet seuraavat toisiaan. Itselle (siis sille vuonna 199 aikuisuuden kynnyksellä seisseelle, nykyään kovastikin aikuiselle kirjoittajalle) hauskan jatkumon tuo oman elämäntilanteen peilaus elokuvan hahmojen tavoin.

Minä tykkäsin American Pie: Luokkakokouksesta. Onhan se pienimuotoinen nostalgiapaukku ja sen elokuvalliset ansiot sinänsä vähäiset mutta tiedäthän sen tunteen kun poimit leffahyllystä sen tutun suosikkielokuvan ja tiedät tasan tarkkaan mihin paikkaan ja mihin tunnelmiin se sinut vie? Tämä on juuri se tunne sen lisäbonuksen kanssa ettet tiedäkään ihan kaikkea dialogia ulkoa, etkä mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Uusi elokuva tutuissa tunnelmissa, kelpaa minulle!
 
American Pie - Luokkakokous
Tuotantovuosi 2012
Ohjaajat:  Jon Hurwitz ja Hayden Schlossberg  
Pääosissa: Jason Biggs, Allyson Hannigan, Seann William Scott, Chris Klein, Tara Reid
Arvio: 3/5


Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »