-->

Underworld: Awakening (2012) Elokuva-arvostelu

Kate Beckinsale on jälleen ujuttanut itsensä piukeisiin nahkahousuisin ja on aika taas potkia vähän ihmissuden takapuolta. Underworld: Awakening on Underworld "saagan" neljäs osa ja jatkaa tarinaa Selenesta, vampyyrista joka rakastuu mieheen josta tulee vampyyri/ihmissusi hybridi. No siinäpä melkein edelliset osat tiivistettynä.

Underworld: Awakeningissa Selena ja kyseinen hybridi Michael Corvin jäävät ihmisten aloittaman puhdistusoperaation kynsiin, jonka tavoite on vapauttaa ihmiskunta vampyyreista ja ihmissusista eli Lycaneista. 12 vuotta kuluu ja Selene herää kryojäästä ja kaikki on muuttunut...Paitsi tietenkin se että Selene on kova action mimmi...Ja niin hän lähtee ottamaan selvää mitä on tapahtunut ja tietäähän sen mitä tulee vastaan...

Kertomatta enempää juonesta voi sanoa että se ei näyttele hirveän suurta osaa tässä elokuvassa. Tärkeintä on päästä taistelemaan ihmisiä, vampyyreja ja ihmissusia vastaan hienon hämärissä maisemissa. Ja visuaalisesti elokuva onkin ihan komeaa katseltavaa.

Underword: Awakening elokuvassa on myös jännä huomata miten helposti sitä alkaa kannustamaan vaikka vampyyreja jos päähenkilö esittää inhimillisiä ominaisuuksia ja ihmisistä tehdään pahiksia.


Elokuvan pääosassa on kuten alussa tuli mainittua Kate Beckinsale, ja onhan tämä elokuvasarja täysin hänen omansa. Selenen hahmo tulee jo selkäytimestä ja Beckinsale saa kyllä puhtaat paperit. Elokuvan muut pääosat ovatkin melkein sitten tv-elokuva tasoa lukuunottamatta pitkästä aikaa elokuvassa näkemääni Stephen Reaa.


Hauska kuriositeetti on elokuvan ruotsalainen ohjaajapari Måns Mårlind ja Björn Stein. Näköjään täältä pohjolan perukoiltakin voi päästä tekemään genre-elokuvaa Hollywoodiin. Koskas suomalaiset perässä...?

Underworld:Awakening on parhaimmillaan ihan puhtaana popcorn viihteenä ja sen vajaan puolentoista tunnin kestonsa se viihdyttää, sanotaan vaikka että tarpeeksi.

Underworld:Awakening
Tuotantovuosi 2012
Ohjaajat:  Måns Mårlind ja Björn Stein
Pääosissa: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Theo Jones
Arvio: 3/5
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »