-->

Bond, Twilight ja Lincoln siivittivät lippuluukut kiitospäivän ennätykseen Amerikoissa

Kiitospäivä on suuri juhla Amerikassa, ja se vietetään yleensä kotona, ruokapöydän ääressa ja amerikkalaista jalkapalloa katsoen. Tänä vuonna kuitenkin leffatarjonta oli sen verran kova, että onpa muutama USA:lainen käynyt elokuvissakin.

Viikonlopun ykkönen oli toista viikonloppua peräkkäin Twilight: Breaking Dawn: Part 2 joka tienasi n. 43 miljoonaa dollaria. TBD Part 2 on tienannut kahden viikon aikana jo yli 225 miljoona dollaria, ja siitä näyttäisi tulevan Twilight sarjan eniten tuottanut elokuva.

Toiseksi kiitospäivän viikonloppuna tuli 007 Skyfall. Bond tienasi hulppeat 35 miljoonaa ja sekin on ylittänyt jo reilusti 200 miljoona USA:ssa. Erityisen silmiinpistävää on miten hyvin se on tuottanut ensi-ilta viikonlopun jälkeisinä viikkoina ja se onkin tällä hetkellä suosituin Bond Amerikoissa ikinä. Kaukana kakkosena tulee Quantum of Solace joka tienasi noin 165 miljoona vuonna 2008.

Kolmanneksi viikonloppuna tuli Steven Spielbergin ohjaama biografia Lincoln. Se tienasi n. 25 miljoona dollaria. Tämä jo suureksi Oscar-suosikiksikin nostettu elokuva teki tempun johon harva elokuva pystyy: se kasvatti lipputulojaan 19% viime viikolta.

Viikonlopun ensi-illoista eniten tuotti Dreamworks Animationin Rise of the Guardians, joka tuotti 24 miljoona euroa. Tämä oli 145 miljoona maksaneelle elokuvalle kuitenkin hurja pettymys. Viikonlopun viidenneksi tuli Ang Leen, myöskin Oscar-värinää kerännyt, Life of Pi. Tämä myöskin ensi-iltaan tullut elokuva keräsi 22 miljoonaa.

Hurja viikonloppu siis kaikenkaikkiaan. Sillä saapa Amerikan lippuluukkujen ykkössijan joskus helmi-maaliskuussa jopa n. 10 miljoonan euron tuotoilla.

Box Office tiedot osoitteesta boxofficemojo.com
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »