-->

The Dark Knight Rises | Elokuva-arvostelu

Dark Knight Rises | 2012 | USA | Jännitys | ✪✪✪✪
T
he Dark Knight Rises elokuva sai surullisesti paljon palstatilaa ja tv-minuutteja ensi-iltansa yhteydessä, kun Amerikoissa tapahtui hirvittävä väkivallanteko elokuvan näytöksessä. Moni jätti elokuvan väliin teatterikierroksella juuri tästä syystä, mutta elokuva tuotti silti teatterikierroksellaan yli miljardi dollaria ympäri maailman.


Nyt elokuva on kuitenkin saapunut kotikatseluun ja minunkin on aika nähdä tämä Christoper Nolanin Batman - trilogian päätösosa.
Elokuva alkaa kahdeksan vuotta Dark Knight - elokuvan tapahtumien jälkeen. Harvey Dentin kuoleman jälkeen Gotham City on puhdistettu alamaailmasta ja Batmania ei enää tarvittu. Silloin kuitenkin uusi uhka kohtaa Gotham Citya anarkistisen, maskipäisen Banen muodossa. Hän ottaa kaupungin panttivangikseen ja osoittautuu vastukseksi joka saattaa olla liian kova pala jopa Batmanille.

Christopher Nolanin Batmanit ovat olleet minulle jollain tapaa liian realistisia ja sanalla sanoen liian  harmaita. Kun on nuorena poikana rakastunut Tim Burton sarjakuvamaiseen Batmaniin ja Joel Schumacherin värikkääseen Batman Foreveriin, on vaikea nähdä Batman tuotavan liiaksi todellisuuteen. Juuri tästä syystä en juurikaan pitänyt Batman Begins elokuvasta. Sitten tuli Dark Knight, joka kyllä jatkoi Nolanin Batman - elokuvien  ns "realistista" linjaa, mutta oli kuitenkin elokuvana huomattavasti ensimmäistä Batmania parempi. Eikä tietenkään vähiten Heath Ledgerin upean roolityön takia.

Mitä mieltä olen siis The Dark Knight Rises elokuvasta... Tarina on parempi kuin kummassakaan aiemmassa Nolan - Batmanissa, näyttelijäsuoritukset ovat paljon parempia, poislukien tietysti Ledgerin Jokeri. Ja elokuvan lopetus on huikaisevan hieno. En löydä elokuvasta oikeastaan hirveästi pahaa sanottavaa, vaikka yrittäisin.

Parhaat näyttelijäsuoritukset The Dark Knigh Rises - elokuvassa tekevät sarjan "ensikertalaiset", Christopher Nolanille jo Inception elokuvasta tutuksi tulleet Marion Cotillard ja Joseph Gordon-Lewitt. Cotillard näyttelee Wayne Enterprisen hallituksen jäsentä Miranda Tatea ja Gordon-Lewitt poliisi Blakea. Huonosti ei suoriudu myöskään maskin takaa pahista näyttelevä Tom Hardy, hänkin Nolanin Inception - tuliaisia, sekä Selina Kylea esittävä Anne Hathaway.

Vanhasta Batman -kaartista, Michael Cainen Alfred tekee hienon koskettavan roolityön, joka sai kyyneleen allekirjoittaneenkin silmään. Batman Bale on tasainen suorittaja, kuten myös Morgan Freeman Lucius Foxina ja Gary Oldman poliisipäällikkö Gordonina.

(Elokuvan täytyy kyllä olla täynnä aika loistavia näyttelijäsuorituksia jos Gary Oldman lasketaan sarjaan tasaiset suorittajat...Toim. huom.)

The Dark Knight Rises on ehdottomasti trilogian paras elokuva, ihan viiteen tähteen se ei yllä, mutta neljä sille voi antaa erittäin hyvällä omallatunnolla...
✪✪✪✪
The Dark Knight Rises
>Ohjaus: Christopher Nolan Pääosissa: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Michael Caine, Gary Oldman
4 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »