-->

10 elokuvaa hyllystäsi jotka kuvaavat parhaiten sinun elokuvamakuasi?

Haaste, elokuvabloggarikollegat! Mitkä kymmenen elokuvaa sinä valitsisit elokuvahyllystäsi, jos niiden pitäisi kuvastaa sinua ja sinun elokuvamakuasi? Tarkoitus ei ole kerätä niinkään TOP - listaa, vaan saada aikaan läpileikkaus siitä mitkä elokuvat ovat vaikuttaneet sinuun siinä määrin että koet niiden kertovan jotain sinusta ja sinun elokuvamaustasi.

Elokuvan formaatilla ei ole väliä, ne voivat olla VHS-videolla, Bluray - levyllä tai millä vaan siltä väliltä.

Kerää elokuvat hyllystä ja ota niistä kuva. Sen jälkeen voit kertoa miksi kukin elokuva on päässyt tähän "Minun elokuvani" - kokoelmaan. Elokuvasta ei tarvitse pakosta kertoa juonta tai näyttelijöitä, vaan juurikin syyt miksi ne ovat sinua viihdyttäneet tai koskettaneet.

Minun Elokuvani ovat seuraavat:

Sekaisin Marista - There's Something About Mary (1998)

Minun suurin syyni katsoa elokuvia on viihtyminen, ja mikä onkaan hauskempaa viihtymistä kuin nauraminen. Tähän päivään asti en ole löytänyt elokuvaa joka tarjoaisi yhtä paljon "naurattaa niin että mahaan sattuu" kohtauksia kuin Sekaisin Marista elokuva.

Batman Forever (1995)

Rakkauteni Batman Forever leffaa kohtaan olen kertonut jo monessa aikaisemmassakin postauksessa, mutta kerrotaan se nyt vielä. Tämä on ensimmäinen elokuva jonka ostin itse, omilla rahoillani, ja jonka katselin läpi VHS:ltä kymmeniä kertoja. Värikäs ja jännittävä ja täynnä loistavia suorituksia näyttelijöiltä kuten Jim Carrey, Tommy Lee Jones ja Val Kilmer.

Family Man (2000)

Myöskin Family Man elokuvasta olen kertonut postauksessani Guilty Pleasures - elokuvista. Elokuva naurattaa, itkettää, koskettaa ja jättää lämpimän olon sisälle.

Karate Kid (1984)

80-luvun lapsena, kasari on aina kiehtonut minua. Tällekin listalle osuu kolme 80-luvun elokuvaa. Ensimmäinen on tietysti Karate Kid. Kiusatun nuoren miehen tarina karatemestariksi Mr Miaygin opeilla resonoi kovaa tämänkin nuoren miehen sydämessä, mutta ei yhtä kovaa kuin elokuvan naispääosa Elisabeth Shue. Kaunein nainen elokuvissa ikinä, ja juuri tässä elokuvassa.

Star Wars - Imperiumin Vastaisku (1980)

Kyllähän tähän joku Star Wars - elokuvan oli pakko ottaa, ja Imperiumin Vastaiskun voittanutta ei ole. Näin tämän elokuvan aika myöhään, vasta joskus 90-luvun alussa, mutta se iski kuin tuhat salamaa Emperor Palpatinen sormista.

Leijonakunigas - Lion King (1994)

Olen aina pitänyt Disneyn piirretyistä elokuvista ja sarjoista ja Disneyn kruununhelmi on Leijonakuningas. Elokuva jota katsoessaan unohtaa katsovansa piirrettyä ja kokee elokuvan hahmojen ilot ja surut syvemmin kuin monessakaan muussa elokuvassa. Visuaalisesti yksi kaikkien aikojen elokuvia.

Paluu Tulevaisuuteen - Back to the Future (1985)

Tieteisseikkailu jossa on kaikkea, tämä on elokuva jonka voisin katsoa uudelleen ja uudelleen. Sisältää yhden elokuvahistorian parhaita parivaljakkoja, Martyn ja Docin. Myös jatko-osat ovat aivan loistavaa elokuvaviihdettä.

Pirates of The Caribbean - Mustan Helmen Kirous - Curse of the Black Pearl (2003)

Listan ainoa 2000-luvun elokuva on Mustan Helmen Kirous. Olen aina rakastanut merirosvoelokuvia ja PotC - CotBP on genren huippuhetki. Johnny Deppin Jack Sparrow on yksi parhaita elokuvahahmoja koskaan!

Matrix (1999)

Pitääkö tästä elokuvasta sanoa oikein mitään...Loistavin sci-fi, toiminta, teknopunk elokuva ikinä, lopetti elokuvavuosisadan ryminällä, jatko-osat eivät kylläkään enää vakuuttaneet... :(

Fifth Element - Puuttuva tekijä (1997)

Luc Bessonin värikäs tulevaisuuden kuvaus on silmäkarkkia parhaimmillaan. Tällä elokuvalla on demottu kotiteatteria monen monta kertaa. Milla Jovovichin hyppy Bruce Willisin ilmataksiin on puhdasta taidetta.

Joten, mitkä ovat "sinun elokuvasi"?

Voit lähettää linkin omaan listaasi kommenttikenttään!

Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »