-->

Mies joka antoi | Elokuva-arvostelu

Delivery Man | 2014 | USA | Komedia | ✪✪✪✪
V
ince Vaughn on äijä, ja vieläpä tosi hauska äijä. Jos olet eri mieltä, elokuva Mies joka antoi (Delivery Man) tuskin sopii sinulle, sillä tämä elokuva on Vince Vaughnin elokuva, mutta jos olet samaa mieltä, voit odottaa elokuvakokemusta joka naurattaa ja vähän itkettääkin.


Vaughn näyttelee David Wozniakia, nahjusta josta kaikki pitävät mutta johon ei ole luottamista. Kun samaan aikaan hänen tyttöystävänsä tulee raskaaksi ja mafiosoilta otettu laina erääntyy maksettavaksi luulisi että miehen tarjottimella on jo tarpeeksi vaan ei. Nuoruudessaan David on luovuttanut spermaa salanimellä "Starbucks" ja käy ilmi että hänen luovutuksistaan on saanut alun yli 500 lasta. Satakunta näistä lapsista tahtovat tietää kuka on mies "Starbucksin" takana. Niinpä David saa pöydälleen pinon papereita joissa lapset kertovat itsestään, uteliaisuuttaan David tapaa heistä muutaman kertomatta olevansa heidän biologinen isänsä. Ja hyvä mies kun David on, ottaa hän tehtäväksi auttaa heitä kaikkia.

Elokuvan juoni on uskomaton, ja niinhän se yleensä on elokuvissa jotka perustuvat tositapahtumiin, tällaista ei voi keksiä. Ehkä juuri tästä syystä elokuvassa on lämpöinen alavire joka kantaa läpi elokuvan. Hahmoista välittää ja Davidin ja lasten tapaamiset ovat välillä todella koskettavia. Mutta ei elokuvasta huumoriakaan puutu, siitä pitävät huolen Vaughn sekä Chris Pratt joka näyttelee Davidin perheellistä juristiystävää. Pratt on tulevaisuuden tähti jonka voi nähdä seuraavaksi mm Marvelin Guardians of the Galaxy elokuvassa. Davidin tyttöystävää näyttelee How I Met Your Motherista tuttu Cobie Smulders.

Mies joka antoi on hyvän mielen elokuva jollaisia ainakin allekirjoittanut katsoo mielellään. Elokuva naurattaa, liikuttaa, koskettaa ja sen jälkeen saa pyyhkiä silmistään hyvän olon kyyneleitä.

✪✪✪✪
Mies joka antoi
Ohjaaja: Ken Scott Pääosissa: Vince Vaughn, Cobie Smulders, Chris Pratt
4 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »