-->

Suomen eniten tuottaneet elokuvat vuonna 2013

Box Office tilastot eli elokuvien tuotoista kertovat listat, ovat aina kiinnostaneet minua. Elokuvan tuottohan ei missään nimessä ole tae elokuvan hyvyydestä tai huonoudesta, mutta paljon mielenkiintoista tietoa se sisältää. Enemmän olen kuitenkin seurannut USA:n box office tilastoja, mutta nyt ajattelin mielenkiinnon vuoksi katsoa millainen on tilanne täällä pienessä kotimaassamme.

Yhdysvalloissa elokuvan voidaan sanoa olevan hitti jos se tienaa 100 miljoonaa dollaria. Tänä elokuvien megabudjettien aikana se ei ehkä ole edes puoliakaan elokuvan tuotantokustannuksista, mutta kuitenkin tarpeeksi hyvä yleismittari.

Vuoden 2013 aikana tuohon 100 miljoonan dollarin rajapyykkiin ylsi 35 elokuvaa.Vuoden 2013 ykkönen oli MTV Movie Awardseissakin juhlinut Nälkäpeli - Vihan liekit yli 420 miljoonan dollarin tuotoillaan, kakkosena on Iron Man 3 ($400M) ja kolmantena Frozen ($399M). Viimeisimpänä eli 35. 100 miljoonan rajapyykin on ylittänyt This is the End - elokuva. Koko lista löytyy täältä.

Suomen mittapuulla hittielokuvan rajaksi vuosi varmaan laskea miljoonan dollarin tuotot. Tällaisia elokuvia vuonna 2013 löytyi 29 kappaletta. Mielenkiintoisinta suomen box office tuotoissa on kuitenkin, miten ne eroavat Yhdysvaltojen vastaavista

Suomen hittielokuva vuonna 2013 oli Hobbitin jatko osa Smaugin autioittama maa joka tienasi lähes 7M. Toiseksi eniten tienannut oli Johanna Vuoksenmaan ohjaama "21 tapaa pilata avioliitto" joka tienasi yli 5 miljoonaa dollaria. Se on myöskin ylivoimainen kakkonen, sillä kolmantena tuleva Itse Ilkimys 2 on tienannut n. 3,2 miljoonaa. Vasta neljänneltä sijalta löytyy amerikan ykkönen Nälkäpeli - Vihan liekit lähes 3,2M tuotoilla. Viidentenä on listan toinen kotimainen eli Leijonasydän, tuotto 2,6M.

On erittäin merkille pantavaa että suomen viiden tuottavimman elokuvan joukkoon mahtuu peräti kaksi suomalaista elokuvaa. Näyttää siltä että tästä vuodesta tulee suomalaiselle elokuvalle yhtä hyvä kuin vuodesta 2010. Suomen eniten tuottaneiden elokuvien koko listan löydät täältä.
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »