-->

Titanic elokuva jaksaa ihastuttaa katsojia

Vuonna 1997 julkaistu Titanic elokuva ohjaajanaan James Cameron oli pitkään maailman menestynein elokuva, ja kukaan ei uskonut että sitä enää ohitettaisiin. Vasta Cameronin oma Avatar siihen pystyi vuonna 2009. Mikä sitten tekee Titanicista niin suositun ja rakastetun elokuvan?

James Cameron aloitti Titanic elokuvan suunnittelun jo vuonna 1995, jolloin hän kuvasi aidon Titanicin hylkyä. Titanicia varten rakennettiin myös täysin oma laiva, joka tosin oli vain yksipuolinen, niinpä Cameronin täytyikin muuttaa kaikki peilikuvaksi kun haluttiin kuvata laivan toista puolta.

Titanic elokuvan budjetti oli siihen mennessä suurin millekään elokuvalla, loppujen lopuksi se oli yli 200 miljoonaa dollaria. Se myös kasvoi huomattvasti elokuvan kuvausten aikana ja Titanic elokuva saikin paljon negatiivista julkisuutta tekovaiheensa aikana. Milloin sitä haukuttiin suuren hintansa ja pitkittyneiden kuvaustensa johdosta, milloin James Cameronin diktaattorimaisesta käytöksestä. Niinpä moni odottotikin Titanic elokuvasta tulevan elokuvahistorian suurimman flopin, sillä kuka menisi katsomaan elokuvaa jonka lopun kaikki jo tiesivät.

Titanic elokuvan pääosissa olivat siihen aikaan vielä suht tuntemattomat näyttelijät Leonardo DiCaprio sekä Kate Winslet. Samaa ei voi sanoa tähdistä nykyään sillä kyseessä saattavat olla aikakautensa suosituimmat näyttelijät tänä päivänä.

Titanic sai ensi-iltansa 19. joulukuuta 1997 ja se tienasi ensi-iltaviikonloppunaan "vain" 28 miljoonaa dollaria. Elokuva oli kuitenkin vastoin ennakko-odotuksia suuri arvostelu sekä yleisömenestys ja Titanic elokuvan kohdalla puskaradio toi elokuvalle katsojia aina vaan lisää ja lisää. Titanic pysyi USA:n ykköselokuva ennätykselliset 15 viikkoa peräkkäin ja tienasi lopulta USA:ssa yli 600 miljoonaa sekä maailmanlaajuisesti yli 2 miljardia dollaria.

Vuonna 2012 Titanic elokuva julkaistiin myös 3D:nä ja sen 3D - siirtoa on sanottu yhdeksi historian parhaista. Tämä ei tietenkään ole ihme kun muistaa ohjaaja Cameronin kyvyt 3D:n kanssa elokuvasta Avatar.

Titanic elokuva ihastuttaa ihmisiä tänä päivänä yhä kuten vuonna 1997. Se on tv-kanavien kestosuosikkielokuva joka saa aina huiman määrän katsojia, myös uudet DVD ja Bluray julkaisut kiinnostavat yleisöä.

Titanic, maailman rakastetuin elokuva!
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »