-->

5 jättimenestystä joita kriitikot vihasivat

Elokuvayleisö ja elokuvakriitikot eivät aina näe silmästä silmään. Tämän todistavat hittielokuvat, joista yleisö innostuu ja lipputulot ovat huimat, mutta kriitikot karsastavat. Seuraavassa viisi elokuvaa jotka olivat jättimenestyksiä kriitikoiden mielipiteestä huolimatta.

Transformers - Kaatuneiden Kosto
Tuotantovuosi 2009
Ohjaaja Michael Bay

Michael Bayn vuonna 2009 ilmestynyt toinen Transformers elokuva, ei koskaan ollut kriitikoiden mieleen. Se ei ole yllätys, sillä jostain syystä nimi Michael Bay ohjaajan krediiteissä tuntuu suuresti häiritsevän elokuvakriitikoita. Kriitikoiden arvioita keräävällä Rotten Tomatoes - sivustolla elokuvan mittari on pysähtynyt 19%:iin.

Yleisö sen sijaan äänesti rahoillaan ja Transformers - Kaatuneiden Kosto tienasi maailmanlaajuisesti yli 800 miljoonaa dollaria ja sen on tällä hetkellä kaikkien aikojen 40. tuottoisin elokuva maailmassa. Internet Movie Database - sivustolla elokuvan arvio on kohtalainen 6.0.

Twilight: Uusi Kuu
Tuotantovuosi 2009
Ohjaaja Chris Weitz

Twilight - ilmiö
oli 2000-luvun suurimpia, mutta elokuvakriitikoihin se iskenyt missään vaiheessa. Tästä huippuesimerkki on myöskin vuonna 2009 julkaistu Twilight - Uusikuu. Chris Weitzin ohjaama elokuva tuotti yli 700 miljoonaa ja varmisti että koko Twilight - saaga saatiin valkokankaille. Rotten Tomatoes arvio elokuvalla on 28%, joka tarkoittaa siis että kriitikoiden arvosteluista positiivisia oli 28 sadasta. IMDB pistemäärä elokuvalla on vähemmän mairitteleva 4.6.

Pearl Harbor
Tuotantovuosi 2001
Ohjaaja Michael BayOhjaaja Michael Bay saa listalle myös toisen elokuvan, vuonna 2001 ilmestyneen Pearl Harborin. Suurella budjetilla ja hypetyksellä saapunut elokuva sai kriitikoilta ilmestyessään täystyrmäyksen, mutta tienasi kuitenkin lähes 450 miljoonaa. Ben Affleckin tähdittämän elokuvan RT - arvio on 25% ja IMDB pistemäärä 6.0.

Pirates of the Caribbean - Vierailla Vesillä
Tuotantovuosi 2011
Ohjaaja Rob Marshall

Pirates of the Caribbean elokuvasarja on yksi elokuvahistorian tuottoisimpia, ja kriitikotkin rakastivat varsinkin elokuvasarjan ensimmäistä osaa. Suunta on kuitenkin ollut alaspäin elokuva elokuvalta ja sarjan neljäs osa ei enää vakuuttanut elokuvakriitikoita. 33 % arvio RT:ssä kertoo, että Jack Sparrowin vetovoimaei enää riittänyt kriitikoiden hurmaamiseen. Yleisöä elokuva kuitenkin tavoitti yli miljadin dollarin edestä ja IMDB pistemääräkin on kunnioitettavat 6.7.

Fifty Shades of Grey
Tuotantovuosi 2015
Ohjaaja Sam Taylor-JohnsonFifty Shades of Grey perustuu hirmuiset määrät myyneeseen kirjasarjaan, ja oli odotettua että yleisö ryntäisi katsomaan elokuvaa. Yhtä odotettua oli myös että elokuvakriitikot tulisivat repimään elokuvan kappaleiksi, jos saisivat vaan yhtään aihetta. Ja niinhän siinä kävi, elokuva ei ollut mikään mestariteos ja sen kertoo myös Rotten Tomatoes arvio 26%. Lipputulot ovat kuitenkin rikkoneet ennätyksiä ja elokuva on jo vajaan viikon jälkeen tienannut 265 miljoona dollaria maailmanlaajuisesti. Loistavasta tuloksesta huolimatta, tai ehkä siitä johtuen elokuvan IMDB arvio on vain 4.0.
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »