-->

Arvostelussa "Blondin Kosto"

Legally Bonde | USA | 2001 | Komedia | ✪✪✪
Blondin kosto, alkuperäiseltä nimeltään Legally Blonde, oli ilmestyessään vuonna 2001 pienimuotoinen hitti. 18 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva tienasi maailmanlaajuisesti lähes 150 miljoonaa, sai jatko-osan ja teki lopullisesti tähden pääosanesittäjästään Reese Witherspoonista. Onpa elokuvan pohjalta tehty musikaalikin.

Nyt tämä elokuva löysi tiensä bluray-soittimeeni ja tiedättekö, sehän on oikeastaan aika hyvä elokuva.

Reese Witherspoon näyttelee suosittua, joskin hivenen turhamaista Elle Woodsia, sisarkunnan puheenjohtajaa joka odottaa kosintaa hyväsukuiselta poikaystävältään Warnerilta (Matthew Davis). Mies kuitenkin jättää Ellen ja sanoo tarvitsevansa jonkun vakavastiotettavamman. Tästä suivaantuneena, ilmeisen fiksuksi paljastuva nuori nainen ottaa tavoitteekseen pääsyn Harvardin arvostettuun lakikouluun todistaakseen minkä virheen mies teki.
Blondin koston suurin vahvuus on sen pääosanesittäjä Reese Witherspoon. Hän on juuri sopivan iloinen, seminaiivi ja hyväntahtoinen, että Ellen hahmosta ei voi olla pitämättä. Kun hän joutuu tiukkoihin tilanteisiin, hänen yltiöpositiivinen luonteensa kääntää yleensä tilanteen voitoksi, ja jos ei niin sitten mennään itkemään surut kosmetologi Paulettelle (loistava Jennifer Coolidge).

Elokuvan juonessa ei ole mitään omaperäistä, mutta tämän genren elokuvissa se ei yleensä olekaan pääasia. Juoni antaa mahdollisuuden Witherspoonille näyttää lahjojansa niin komediassa kuin draamassakin ja se riittää.

Sivuosissa elokuvassa ovat yleismies mukava Luke Wilson, Final Destination ja Resident Evil elokuvasarjoista tuttu Ali Larter, Witherspoonin kanssa jo Julmia Aikeita elokuvassa näytellyt Selma Blair sekä Titanicista ja Alias tv-sarjasta tuttu Victor Garber.

Elokuvan ohjaajana toimi Robert Luketic, jonka uran ensimmäinen pitkä elokuva Blondin Kosto oli. Sen jälkeenkin mies on ohjannut hyviä elokuvia. Miehen ohjaustöitä ovat esimerkiksi uhkapelielokuva 21, loistava The Ugly Truth sekä Killers.

Blondin kosto on hauska hyvämielen elokuva jonka katsoi mielellään, ja varsinkin Reese Witherspoon loistaa roolissaan.

✪✪✪
Blondin kosto
Ohjaaja: Robert Luketic Pääosissa: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair
3 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »