-->

Chris Prattin hämmästyttävä urapolku

Chris Pratt on kaikkialla. Elokuvissa, televisiossa, twitterissä. Ja mitä hän tekeekin, tuntuu kaikki onnistuvan. Mutta millainen onkaan ollut tämän sympaattisen näyttelijän urapolku ennen supertähteyttä? Christopher Michael Pratt syntyi Minnesotan osavaltiossa Yhdysvalloissa 21. kesäkuuta 1979. Koulunsa hän kävi Lake Stevensissä, Washingtonin osavaltiossa. Hänellä on vanhempi sisko sekä veli.

Tunnetuksi Chris Prattin teki rooli tv-draamassa Everwood vuonna 2002. Vähän laiskanhauskan rasavillin Bright Abbotin rooli oli kuin tehty Prattille ja hän veikin huomion joka kohtauksessa sarjan todellisilta päähenkilöiltä Gregory Smithiltä ja Emily VanCampilta. Sarja jatkui 4 kauden ajan ja päättyi vuonna 2006. Sen jälkeen mies vielä näytteli yhdeksän jakson ajan O.C tv-sarjassa.

Miehen elokuvaura alkoi pienillä sivuosilla mm. sellaisissa elokuvissa kuin Wanted, jonka pääosissa olivat Angelina Jolie ja James Mcavoy sekä Morsianten Sota, jossa pääroolit tekivät Anne Hathaway ja Kate Hudson. Vuonna 2009 Pratt saavutti jälleen suursuosion televiossa sarjalla Parks & Recreation. Sarjan tekemistä hän jatkoi vuoteen 2014 asti. Elokuvissa Prattin sivuroolit jatkuivat, elokuvissa Take Me Home Tonight, Moneyball, 10 Years, Sinun numerosi, Viiden Vuoden Kihlaus ja Mies Joka Antoi.

Take Me Home Tonight oli Prattille tärkeä tapaus myös henkilökohtaisesti, sillä sen kuvauksissa hän tapasi tulevan vaimonsa, näyttelijä Anna Farisin. Tämän jälkeen hän näytteli Farisin kanssa myös elokuvassa Sinun Numerosi.

Jokaisessa edellämainituista elokuvissa Pratt oli elokuvan parhaita puolia ja näytti, että hän ansaitsisi paljon isompiakin rooleja. Onneksi tämän huomasivat myös Hollywoodin isokengät ja vuosi 2014 oli Prattin todellinen läpimurtovuosi. Suurin syy tähän oli tietysti rooli Peter Quillinä suurmenestyksessä Guardians of the Galaxy. Tapa jolla Pratt muuntautui laiskanpulleasta koomikosta supersankariksi sixpäck vatsalihaksineen oli loistava osoitus näyttelijän muuntautumiskyvystä. GotG:n menestyksen jälkeen kaikki ovet ovat avoinna Chris Prattille, onpa ollut puhetta jopa pääosasta Indiana Jonessina kyseisen elokuvasarjan rebootissa.

Seuraavaksi Pratt nähdään Jurassic World elokuvan pääroolissa ja sen jälkeen huhuja on ollut ainakin osasta Antony Fuquan 7 Rohkeata Miestä uudelleenfilmatisoinnissa sekä Indiana Jonesin roolista. Varmuudella Pratt tullaan näkemään myös Guardians of the Galaxyn jatko-osassa.

Kuten sanottua, tällä hetkellä Chris Pratt on Hollywoodin kuumimpia näyttelijöitä, nähtäväksi jää saavuttaako hän aseman Tom Cruisen kaltaisena supertähtenä joka vakuuttaa vuosikymmenestä toiseen, vai jääkö hän kuitenkin tähdenlennoksi tyyliin Hayden Christensen, Sam Worthington ja Shia LaBeouf?
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »