-->

"Kaameat Pomot 2" elokuva-arvio

Horrible Bosses 2 | 2015 | USA | Komedia | ✪✪✪✪
V
uonna 2011 ilmestynyt elokuva Kaameat Pomot oli yksi vuoden hauskimpia komedioita. Jasonien Bateman ja Sudeikis sekä Charlie Dayn tähdittämä elokuva on nyt saanut jatko-osan, joka on, jos mahdollista, vieläkin hauskempi.


Siinä missä ensimmäisessä Kaameat Pomot elokuvassa päähenkilöt yrittivät pistää kaameat pomonsa päiviltä, on tällä kertaa päivän sana kidnappaus. Nick (Bateman), Dale (Dale) ja Kurt (Sudeikis) ovat nimittäin perustaneet yrityksen. Kaikki menee hyvin, kun heidän uusi keksintönsä "Shower Buddy" saa jättitilauksen kauppiasmiljonääri Bert Hansonilta (sopivan lieron oloinen Christopher Waltz). Herra Hanson kuitenkin suoraan sanoen "kusettaa" kolmikkoa ja siitähän soppa sitten syntyykin. NickKurtDale saa päähänsä idean kidnapata miljonäärin pojan Rexin (Star Trekin Chris Pine) Kaikki ei kuitenkaan, tietenkään, suju niinkuin pitäisi. Mukana menossa ovat myös ykkösosasta tutut Kevin Spacey, Jennifer Aniston ja Jamie Foxx.

Jostain syystä Kaamet Pomot 2 elokuvan huumori uppoaa allekirjoittaneeseen. Ykkösosan tavoin elokuva tarjoaa niin paljon ja niin kovia nauruja, että vatsalihaksiin sattuu ja silmät vuotavat. Aikana jolloin 90% ns. komedioista ei naurata, tämä on erittäin virkistävä poikkeus. Suurin syy tähän on elokuvan aivan loistavat hahmot ja heidän näyttelijänsä. Bateman, Sudeikis ja Day keräävät tietysti suurimmat naurut ja kolmikon dynamiikka on kerrassa täydellinen. Mutta paljon huonommaksi eivät jää sivuosien esittäjätkään: Kevin Spacey on loistava vaikka lukisi puhelinluetteloa, Jennifer Aniston herkuttelee miehennielijän roolissaan ykkösosaakin rohkeammin ja Jamie Foxx lempeänä gangsterina ei myöskään petä. Ainoastaan elokuvan ns. "pahikset" jäävät vähän muiden varjoon. Sekä Christopher Waltz että Chris Pine tekevät ihan hyvää työtä, mutta elokuvassa jossa muut loistavat ei hyvällä suorituksella pärjää.

"Olikohan tää nyt taas paras mahdollinen idea..."
Elokuvan ohjaajana toimi tällä kertaa enemmän käsikirjoittajana tunnettu Sean Anders. Miehen kynästä ovat lähtöisin mm elokuvat Millerit, Kasarikankkunen ja Aivan Liian Hotti. Mies käsikirjoitti myös kesän toisen komediajatkosan Nuija ja Tosinuija 2, mutta taisi vitsikiintiö kulua loppuun jo Kaameat Pomot 2 elokuvaa kirjoittaessa.

Kaameat Pomot 2 on varmasti yksi viime vuosien hauskimpia elokuva. Joten jos etsit oikeasti hauskaa komediaa ja sinua ei haittaa spontaanisti syntyvät huutonaurukohtaukset, parempaa elokuvaa et teattereista löydä. Kaameat Pomot 2 tulee jäämään historiaan yhtenä kaikkien aikojen hauskimmista komediajatko-osista.
✪✪✪✪
Kaameat pomot 2
Ohjaaja: Sean Anders Pääosissa: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day
4 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »