-->

"5. Aalto" elokuva-arvostelu

5th Wave | USA | 2016 | Science-Fiction | 
Young adult science fiction nousi  puheenaiheeksi Suzanne Collinsin kirjoittaman Nälkäpeli - kirjasarjan jättimenestyksen myötä. Sarjan siirryttyä valkokankaille, alkoi Hollywoodin studioissa kilpajuoksu YA-novellien perässä. Elokuviksi asti päätyivät mm. Divergent, Mortal Instruments sekä Maze Runner, vaihtevalla menestyksellä. Nyt on vuorossa Rick Yanceyn  5. Aalto.

Elokuva alkaa varsin suoraviivaisesti ilman pitkää prologia alieneiden ensimmäisen aallon hyökkäyksellä kun EMP tuhoaa koko maapallon sähkölaitteet. Myllerryksen keskellä on myös Sullivanin perhe johon kuuluvat isä (Ron Livingston), äiti (Maggie Siff), Cassie (Chloë Grace Moretz) sekä Cassien pikkuveli Sam (Zackary Arthur). Esitellä on ehditty myös Cassien ihastus Ben (Nick Robinson). Elokuvan dystopinen tulevaisuus ottaa askeleen synkempään jokaisen hyökkäysaallon myötä, kunnes on aika 5. aallon, jonka tarkoitus on pyyhkäistä loputkin ihmisistä maapallolta.

Lopulta Cassie joutuu eroon pikkuveljestään ja matkallaan pelastamaan häntä hän törmää Alex Roen esittämään Evaniin joka auttaa Cassieta. Mutta elokuvassa kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää ja vihollisen ja ystävän erottaminen ei olekaan aina yhtä helppoa.Elokuvan pääosassa on Chloë Grace Moretz, joka on parhaiten tunnettu Kick Ass - elokuvien Hitgirl hahmosta. Nuoresta 19-vuoden iästään huolimatta Moretz on ehtinyt näytellä jo kymmenissä elokuvissa ja onkin nousemassa Hollywoodin nuorten naisnäyttelijöiden kärkijoukkoon. Moretzin näyttelijäsuoritus 5. Aalto elokuvassa on myöskin erittäin mallikas ja hän Cassie Sullivanina on paras osa elokuvaa.

Elokuvaan on tietysti ympätty mukaan pienimuotoinen kolmiodraama niinkuin genreen kuuluu ja onpa elokuvan sanottu...  tekevän alieneille saman minkä Twilight teki ihmissusille. 

Tulevaisuuden kuvaukset ovat sci-fi elokuvissa aina mielenkiintoisia ja siinä 5. Aalto ei ole poikkeus. Elokuva kuitenkin hukkaa potentiaalinsa useassa kohtaa ja monessa kohtaa herää kysymys "MIKSI?" Miksi tämä hahmo tekisi noin ja miksi alienit tekisivät niin? Juonen veneen pohjalla olevat reiät alkavat ottamaan vettä sisään aika nopeasti ja lopulta 5. Aalto uppoaa elokuvana omaan epäjohdonmukaisuuteensa.

38 miljoonaa maksanut elokuva on tienannut maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa ja jatko-osa on mahdollisuuksien rajoissa, kirjasarjassahan sellainen jo löytyy. Mutta tarvitaanko sitä...

✪✪
5. Aalto
Ohjaaja: J Blakeson Pääosissa: Chloë Grace Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez
4 / 5 tähteä
fi
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »