-->

Sandra Bullockin uran elokuvat pähkinänkuoressa

Sandra Bullock on ollut Amerikan kullanmuru jo 1990-luvun alusta lähtien. Elokuvauraan on mahtunut mahtavia menestyksiä, loistavia elokuvia ja myös uskomattomia mahalaskuja. Tässä katsaus Bullockin elokuvatuotantoon.


ENSIMMÄINEN

Sandra Bullockin ensimmäinen valkokangasrooli oli elokuvasa Hangmen vuonna 1987. Tämä action-trilleri ei kuitenkaan nostanut Sandraa tähteyteen eikä kyllä ketään muutakaan. Elokuvan IMDB-pistemäärä 3.0 kertoo kaiken oleellisen.

SUUREN YLEISÖN TIETOISUUTEEN

Sandra Bullock nousi elokuvan Demolition Man sivuroolin ansiosta. Sylvester Stallonen ja Wesley Snipesin tähdittämä tulevaisuuteen sijoittuva toimintoelokuva oli teattereissa maltillinen menestys mutta on saavuttanut pienen kulttiaseman.

MENESTYNEIN

Kaikista eniten rahaa lippuluukuilla tienannut elokuva jossa Sandra Bullock näyttelee pääosaa on vuonna 2013 ilmestynyt Gravity. Elokuva tienasi maailmanlaajuisesti yli 700 miljoonaa. Jos mukaan lasketaan ääniroolit, Minionit elokuva tienasi yli miljardin.

Yhteensä Bullockin elokuvat ovat tienanneet USA:n elokuvateattereissa yli 2,5 miljardia dollaria. Yli sadan miljoonan elokuvia on seitsemän kappaletta.

HAUSKIN

Sandra Bullock taitaa komedian, ja parhaiten se näkyy Miss Kovis elokuvassa. Tässä Donald Petrien ohjaamassa elokuvassa Bullockin vähemmän naisellinen FBI-agentti laitetaan peitetehtäviin Miss USA kisoihin.

HUONOIN


Vuoden 2009 All About Steve on hämmentävän huono elokuva, Bullockin mukana uppoavassa veneessä olivat mm. Bradley Cooper, Thomas Hayden Church ja Ken Jeong. Bullock voittikin tästä elokuvasta Razzie palkinnon huonoimmasta naispääosasta jonka hän hyvää huumoria osoittaen kävi itse pokkaamassa.

OSCAR - PALKINTO

Vuosi 2009 toi mukanaan kuitenkin toisenkin palkinnon kun Sandra voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon elokuvasta The Blind Side - Elämä pelissä. Tämän tositapahtumiin perustuvan elokuvan päärooli Lee Anne Tuohyna onkin yksi Bullockin parhaita näyttelijäsuorituksia.

GUILTY PLEASURE

Itse Bullockia jo kauan "fanittaneena" minulta löytyy tähän kohtaan kaksi elokuvaa, joista oikeastaan vain toinen täyttää "guilty pleasure"-elokuvan tunnusmerkit ja se on vuoden 1997 Speed 2 - Vaara iskee vesillä. Tämä Speed elokuvan jatko-osa josta jopa hortoilija Keanu Reeves tajusi hypätä kyydistä sai toisiksi pääosan esittäjikseen Jason "PLEASE GIVE ME A PERSONALITY" Patricin ja pahisroolissa esiintyvän Willem Dafoen. Itse elokuva on niin hullu ja huono että siitä ei voi olla pitämättä, tai no ainakaan minä en voi... Kohtaus jossa valtameriristeilijä etenee kohti "tuhoa" noin 5km/h on naurettavuuden huippu.

Toinen oma suosikkini Sandra Bullockin elokuvista on vuonna 1995 ilmestynyt The Net - Vaara iskee verkossa. Elokuvassa hän esittää Angela Bennettiä, tietokoneohjelmoijaa joka törmää salaliittoon. Elokuvan on ohjannut legendaarinen tuottajanero Irwin Winkler.

UUSIN
Sandra Bullockin uusin elokuva on vuonna 2015 ilmestynyt Our Brand Is Crisis, jossa hän esiintyy Billy Bob Thorntonin aisaparina. Tämä poliittinen komedia ei saavuttanut kovin kovaa menestystä. Seuraavasta Sandra Bullock elokuvasta ei ikävä kyllä ole tietoakaan.

Mitkä ovat sinun Sandra Bullock - suosikkisi? Jätä vastauksesi kommenttikenttään.
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »