-->

5 kaikkien aikojen parasta Stephen King elokuvaa!


E
nsi vuonna Stephen Kingin "Musta Torni" kirja saapuu valkokankaalle suurin odotuksin. Kingin 8 - osaiseen genrejä sekoittavaan opukseen perustuvan elokuvan ohjaa tanskalainen Nikolaj Arcel ja sen pääosissa ovat Idris Elba, Matthew McConaughey ja Katheryn Winnick.

Nyt onkin hyvä aika listata parhaat Stephen Kingin filmatisoinnit kautta aikojen. Stephen Kingin teoksiin perustuen on tehty yli 40 elokuvaa joiden taso vaihtelee maailman parhaasta elokuvasta melkein maailman huonoimpiin. Seuraavassa 5 kaikkien aikojen parasta Stephen King elokuvaa!

 1. "Shawshank Redemption - Rita Hayworth: Avain Pakoon"
Listan kiistämätön ykkönen on tämä Frank Darabontin ohjaama elokuva vuodelta 1994. Tarina väärin perustein tuomitusta miehestä Andy Dufresnestä (Tim Robbins) jonka ystävyys Morgan Freemanin näyttelemän Redin kanssa pitää miehen järjissään ja vie hänet kohti kaukaista unelmaa. Elokuva perustui Kingin novelliin "Rita Hayworth and Shawshank Redemption." Elokuva on ollut jo pitkään IMDB TOP250 - listan ykkönen 9.3 arvosanallaan.

2. "The Shining - Hohto"
Stanley Kubrickin kauhuklassikko vuodelta 1980 pääosassaan Jack Nicholson on listan kakkonen. Nicholsonin hahmo Jack Torrance muuttaa perheensä kanssa eristyksissä olevaan hotelliin pelottavin seurauksin. Elokuva perustuu Stephen Kingin romaaniin "Hohto." Elokuvan ohjaaja Kubrick ja naispääosa Shelley Duvall saivat elokuvasta Razzie(!) - ehdokkuudet. Tällä hetkellä kulttielokuva on kuitenkin IMDB TOP - listan 58.

3. "Carrie"
Brian De Palman "Carrie" perustui Stephen Kingin ensimmäiseen ja samanimiseen romaaniin joka ilmestyi vuonna 1974. Elokuva tuli kaksi vuotta myöhemmin pääosassaan Sissy Spacek. "Carrie" kertoo tarinan nuoresta syrjitystä tytöstä joka huomaa omaavansa telekineettisiä kykyä jotka vapautuvat väkivaltaisesti kun tyttöä nyöryytetään koulun tansseissa. Elokuvan pääosa Sissy Spacek ja sivuosa Piper Laurie saivat Oscar - ehdokkuudet.

4. "Christine - Tappaja-auto"
John Carpenterin vuoden 1983 elokuva on ehkä yllättävä lisäys listalle, mutta on mielestäni yksi parhaita Stephen King elokuvia. Tarina 17-vuotiaasta Arniesta jota kiusataan koulussa ja joka ostettuaan Plymouth Fury merkkisen auton joutuu keskelle outoja kuolemia, ja pian myös Arnien luonne alkaa muuttua...

5. "Creepshow - Yöjuttu"
Yksi Kingin töihin perustuvia harvoja komedioita on "Creepshow." Tämä George A. Romeron ohjaama, vuonna 1982 ilmestynyt episodielokuva on mustan komedian helmiä. Pääosassa elokuvassa ovat Hal Holbrook, Leslie Nielsen sekä Adrienne Barbeau. "Creepshow" ei perustu mihinkään romaaniin tai novelliin vaan King kirjoitti käsikirjoituksen alusta pitäen.

Muita erittäin hyviä Stephen King filmatisointeja ovat myös elokuvat "Stand By Me - Viimeinen Kesä", Frank Darabontin "Vihreä Maili", Johnny Deppin tähdittämä "Salainen Ikkuna", Bryan Singerin ohjaama "Mallioppilas" ja Stephen Kingin ainoa oma ohjaus "Maximum Overdrive."


Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »