-->

Lätkän MM - kisojen kunniaksi - Kaikkien aikojen parhaat jääkiekkoelokuvat!

J
ääkiekko on Suomen ykkösurheilulaji, mutta maailmalla suosio on maltillisempaa. Siitäkin huolimatta on siellä saatu muutama jääkiekkoaiheinen elokuvakin tehtyä. Tässä niistä parhaimmat.

"Lämäri" elokuva on varmasti se kaikkien tuntema jääkiekkoelokuva. Paul Newmanin tähdittämä vuoden 1977 elokuva kertoo tarinan "Charlestown Chiefs" jääkiekkojoukkueesta jonka valmentaja ja kapteeni Newmanin hahmo on. Joukkue on aikamoisessa tappiokierteessä ja lopetusuhan alla kun se hankkii Hansonin veljekset, kolmikon jonka käsitys jääkiekosta muistuttaa enemmän vapaaottelua kuin jääkiekkoa. Veljesten tuoman fyysisyyden mukana joukkue alkaa kuitenkin pärjätä. Elokuvan ohjasi George Roy Hill jonka muihin elokuviin kuuluu mm. "Butch & Kid - Auringonlaskun ratsastajat" sekä "Puhallus." Näissäkin elokuvissa oli pääosassa Paul Newman.

"Miracle" on vuoden 2004 tositapahtumiin perustuva elokuva joka kertoo tarinan USA:n vuoden 1980 olympijoukkueesta joka vastoinkäymisten jälkeen voittaa ylivoimaisena pidetyn Neuvostoliiton joukkueen. Elokuvan ohjasi Gavin O'Connor ja sen pääosassa oli Kurt Russell valmentaja Herb Brooksina. Joukkue koostui lähestulkoon ainoastaan yliopistojoukkueiden pelaajista ja sen vanhin pelaaja oli vain 26-vuotias.

Vähän nuoremmasta jääkiekkojoukkueesta kertoo "Mestarit" - trilogia jonka pääosissa nähtiin Emilio Estevez miehenä joka joutuu vastoin tahtoaan "Mighty Ducks" joukkueen valmentajaksi. Joukkue on täynnä pelaajia joista mies saa, tietenkin jälleen vastoinkäymisten jälkeen, rakennettua kunnon joukkueen. Ensimmäinen "Mestari" elokuva ilmestyi vuonna 1992 ja oli syy miksi Walt Disney Companyn perustama Anaheimin NHL-joukkue nimettiin alumperin Anaheim Mighty Duckeiksi. Elokuvan kakkososa ilmetyi vuonna 1994 ja kolmososa 1996.

Vähemmän tunnettu jääkiekkoelokuva on Russell Crowen tähdittämä "Mystery, Alaska." Tämä vuonna 1999 tullut elokuva kertoo pikkukylä Alaskan joukkueesta joka saa mahdollisuuden pelata harjoitusottelun New York Rangersia vastaan. Komedia on saavuttanut pienimuotoisen kulttiaseman ja ihan hauska jääkiekkoelokuva se onkin. Russell Crowen tähtistatus oli tuolloin vielä vasta tulevaisuudessa ja opettelipa mies luistelemaan roolin vuoksi. Elokuvan ohjasi "Austin Powers" elokuvista tuttu Jay Roach ja muissa pääosissa olivat Burt Reynolds, Hank Azaria ja Mary McCormack.

Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »