-->

Netflixin 9 parasta elokuvaa - katso nämä IMDB TOP-20 elokuvat!

J
oskus selaillessa Netflixiä iltaisin tylsistyneenä, tuntuu että palvelussa ei ole yhtään hyvää elokuvaa. No, ainakin nämä Internet Movie Database - yhteisön TOP-20 elokuvat löytyvät Netflixin kätköistä.

Korkeimmalle rankattu elokuva on IMDB TOP-20 listan #2 "Kummisetä." Francis Ford Coppolan mestariteos vuodelta 1972 voitti 3 Oscaria. Elokuva kertoo Corleonen rikollissuvun sukupolvenvaihdoksesta. Sen pääosassa on mm. Marlon Brando, Al Pacino ja James Caan.

Heti #3 on sitten "Kummisetä 2", yksi harvinainen jatko-osa siinä, että se on ihan yhtä hyvä jollei jopa parempi kuin edeltäjänsä. Robert De Niro liittyi tähtikaartiin ja Coppola jatkoi ohjaajana.

Sijalta #4 löytyy Christopher Nolanin Batman - trilogian kakkososa "Yön Ritari". Elokuvassa on yksi historian parhaita roolisuorituksia, edesmenneen Heath Ledgerin ihokarvoja nostattava näkemys Jokerista sai Oscar-patsaan aivan oikeutetusti.

Seuraavaksi päästään elokuvaan #7 joka on kenenkäs muunkaan kuin Quentin Tarantinon paras elokuva. "Pulp Fiction" muutti hetkeksi tavan miten elokuvia tehdään. Kerrontatapa jossa kohtaukset eivät kuljekaan ajallisesti lineaarisesti ja jossa tarinat kietoutuvat toisiaansa saumattomasti oli uutta ja upeaa.

Uusin lisäys IMDB TOP-20 listalta on #9, vappuna lisätty "Hyvät, Pahat ja Rumat." Tämä Clint Eastwoodin tähdittämä western on ohjaaja Sergio Leonen tähtihetki joka on jäänyt populäärikulttuuriin monen monella tapaa.

#10 on täyden kympin elokuva, yksi omia kaikkien aikojen suosikkeja, David Fincherin ohjaama "Fight Club." Brad Pittin, Edward Nortonin ja Helena Bonham Carterin tähdittämän elokuvan rujo kauneus ja hullunnerokas käsikirjoitus tekevät siitä mielestäni yhden kaikkien aikojen parhaista elokuvista. Lisää Fight Club elokuvasta voit lukea täältä.

"Forrest Gump" on myös yksi niitä elokuvia jotka ovat jääneet historiaan lähes "elämää suurempina" elokuvina. Robert Zemeckisin ohjaama elokuva voitti 6 Oscar patsasta ja oli ilmestymisvuonnaan 1994 katsotuin elokuva maailmassa. Elokuva sinetöi Tom Hanksin supertähteyden. Ja tämähän on IMDB TOP20 - listalla #13

#17 on Martin Scorsesen "Mafiaveljet", Kummisedän ohella yksi suuria mafiakertomuksia. Vuonna 1990 ilmestynyt elokuva sisältää loistosuoritukset niin Robert DeNirolta, Joe Pesciltä kuin Ray Liottaltakin.

Viimeisin Netflixistä löytyvä TOP20-elokuva on "Matrix." Kaikkien aikojen paras sci-fi/toiminta/cyberpunk elokuva koskaan ikinä. Ymmärsitkö? Katso se, heti!

Siinäpä loistavaa elokuvaviihdettä ainakin 9 illaksi. Mikä on sinun mielestäsi Netflixin valikoiman paras elokuva?

Ja tässä lista vielä kokonaisuudessaan. Nämä huippuelokuvat löydät Suomen Netflixistä:

2. Kummisetä
3. Kummisetä 2
4. Yön Ritari
7. Pulp Fiction
9. Hyvät, Pahat ja Rumat
10. Fight Club
13. Forrest Gump
17. Mafiaveljet
18. Matrix
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »