-->

Nyt Netflixistä löytyy kaikkien aikojen eepos!

J
os sinulla on viikonloppuna 4 tuntia aikaa ja aiot käyttää sen tv:n ääressä Netflixin pauloissa, niin katso yksi kaikkien aikojen eeppisimmistä elokuvista. Elokuva jonka budjetti oli aikoinaan 44 miljoonaa dollaria, ja jos tähän lasketaan inflaatio, maksoi nykyrahassa lähes 350 miljoonaa.

Kyseessähän on tietysti "Kleopatra." Vuonna 1963 valmistunut tarina Egyptin kuningatar Kleopatrasta ja hänen suhteestaan Julius Caesariin. Tarina sisältää kaikki nykyaikaisen saippuoopperan juonenkäänteet rakkaudesta, vallasta, valheista, petokseen ja kaiken siltä väliltä. Mutta tähän elokuvaan kaikki tuo sopii. Ehkä saippuaoopperoidenkin pitäisi sijoittua muinaiseen Egyptiin...?

Tämän eeppisen teoksen pääosassa Kleopatrana esiintyi Elisabeth Taylor ja Julius Caesarina Rex Harrison. Muita näytteijöitä olivat mm. Richard Burton, Martin Landau ("Ed Wood") ja Roddy McDowall ("Apinoiden Planeetta"). Ohjauksesta vastasi Joseph L. Mankiewicz, jonka muihin elokuviin kuuluvat mm. "Kaikki Eevasta" ja "Enkeleitä Broadwaylla."

Jostain syystä elokuvaa pidetään vieläkin floppina, vaikka se oli vuoden katsotuin elokuva vuonna 1963. Tarina kertoo kuitenkin että suuren budjetin ja mainontakustannusten vuoksi elokuva pääsi plussalle vasta kymmenen vuotta myöhemmin 1973, jolloin tuotantoyhtiö "sulki kirjat" elokuvan osalta ettei joutuisi maksamaan osaansa tekijöille joille oli luvattu osa elokuvan tuotoista.

Elokuva sai 9 Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti 4. Elokuvan 10. ehdokkuus jonka se olisi saanut Roddy McDowallin sivuosasta jäi saamatta, koska studio oli epähuomiossa ilmoittanut miehen pääosan esittäjäksi.

Nyt tämä egyptieepos "Kleopatra" löytyy siis myös Netflixistä, suosittelen!
Edellinen
« Uudempi
Seuraava
Vanhempi »